Recepten met De Beer uit Lemmer


Lekker bij een mooi pittig gerecht – Richard, Amicaal Grou

Kerrieschotel met kip & pinda’s, 4 personen

1 el plantaardige of arachide olie, 2 rode uien in ringen, 2 el rode kerriepasta, 400 ml kokosmelk, 150 ml kippenbouillon, 4 grof gescheurde kaffirlimoenblaadjes,
1 stengel fijngesneden citroengras, 6 kippenbouten zonder vel en botten in grove stukken, 1 el vissaus, 2 el Thaise sojasaus, 1 tl lichtbruine basterdsuiker, 50 g ongezouten, geroosterde en gehakte pinda’s, 175 g verse ananas in stukken, 1 stuk komkommer in dikke plakken zonder zaden en schil.

Verhit de olie in een wok en roerbak de uien 1 minuut. Voeg de kerriepasta toe en roerbak nog 1-2 minuten.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe.
Voeg de limoenblaadjes en het citroengras toe en laat 1 minuut trekken.
Voeg de kip toe en breng het mengsel langzaam aan de kook.
Laat 8-10 minuten sudderen, of tot de kip gaar is. Voeg de vissaus, de sojasaus en de suiker toe.
Laat 1-2 minuten door pruttelen.

Voeg de pinda’s, de ananas en de komkommer toe en laat nog een halve minuut zachtjes koken.
Serveer meteen, bestrooid met wat achtergehouden pinda’s en komkommer.
Vergezel het met De Beer uit Lemmer.