Menu
Bieren
×

Bisque van kreeft & garnalen

Lekker bij de toer

Print dit gerecht
Voorgerecht
30 min
335 Kcal
4 personen

Recept

  1. Doe de bevroren kreeftenstaarten en garnalen in een schone plastic zak en sla ze met een steelpan of rubberhamer in kleine stukken.
  2. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  3. Verhit de olie in een soeppan en bak de stukjes kreeft en garnalen 3 min. op hoog vuur. Schep continue om.
  4. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, het water, de dragon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  5. Neem de pan van het vuur. Schenk de soep door een bolzeef en vang de bouillon op.
  6. Doe de opgevangen kreeft en garnalen in de keukenmachine en maal fijn. Schenk de pulp door een bolzeef boven de bouillon. Breng de soep tegen de kook aan.
  7. Snijd de bieslook fijn en splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  8. Klop de eidooiers los met de slagroom en roer door de hete soep. Verwarm al roerende tot de soep iets bindt maar laat niet meer koken. Breng de bisque op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met bieslook.

Tip: Je kunt de bisque ook alleen met garnalen maken. Laat de kreeft achterwege en voeg nog 500 g reuzengarnalen toe.

Bis­que van kreeft & gar­na­len

Deel dit recept met je vrienden

Wilt u ook de bieren van Kleine Beer in uw assortiment?

Neem dan contact met ons op!

Contact