Menu
Bieren
×

Klassieke baby back ribs

Lekker bij de double trouble

Print dit gerecht
Hoofdgerecht
20 min
150 kcal
4 personen

Recept

Er zijn heel erg veel manieren om spareribs op de barbecue klaar te maken, maar deze 3-2-1 spareribs blijven toch mijn favoriet. 3-2-1 slaat op de manier van bereiden en is niet zozeer een vast recept. Lees snel verder als je zelf ook de lekkerste ribs op de BBQ wilt maken.

3-2-1 methode voor spareribs
De 3-2-1 methode wordt gebruikt bij spareribs die op een lage temperatuur gedurende lange tijd op de barbecue worden gegaard. De cijfers staan voor drie uur zo op de barbecue, dan twee uur ingepakt in aluminiumfolie en dan nog één uur zonder folie terug.
Deze manier van bereiden komt uit de VS en werkt goed als je, zoals ze daar doen, baby back ribs gebruikt.

-Maak de barbecue klaar voor indirect gebruik op 107-120°C. Als je niet weet hoe dat moet dan laat ik je hier zien hoe je indirect barbecuet.
– Verwijder het vlies aan de botkant van de ribben. Wrijf ze daarna lichtjes in met olie.
– Strooi een mooie laag kruiden op de ribben.
– Doe het rookhout bij het vuur en leg de ribben, vleeskant naar boven, in de barbecue weg van het vuur.
– Haal na 3 uur de ribs uit de barbecue.
Plaats twee vellen aluminiumfolie op elkaar. Smeer 1,5 eetlepel van de boter in een rechthoek ter grootte van de ribs op de folie. Verdeel hier ook 1,5 eetlepel van de agavesiroop en bruine suiker over.
Leg de ribben met de vleeskant op het mengsel en verdeel 1,5 eetlepel boter, agave en suiker over de botkant. Vouw de aluminiumfolie strak dicht. Herhaal met de andere spareribs. (We gebruiken twee vellen folie omdat de folie nog weleens aan het rooster blijft kleven en scheurt als je de pakketjes uit de barbecue haalt. Met twee vellen folie loopt dan niet al het vocht je barbecue in.)
Leg de ingepakte ribben dit keer met de vleeskant naar beneden 3 kwartier tot 1 uur terug in de barbecue.
– Haal de ribs uit de barbecue en pak ze uit. Doe dit voorzichtig. De stoom die uit de folie komt is heet en de ribs zijn nu vrij zacht. – Leg ze terug in de barbecue. Botkant weer naar beneden.
– Smeer de ribs ongeveer een half uur voordat ze gaar zijn in met een dun laagje van de barbecuesaus.
– Na 30 minuten zijn de ribs rond de 90°C en kun je met een cocktailprikker of satéstokje zonder al te veel weerstand tussen het vlees prikken. Ze zijn dan klaar en mogen van de barbecue.
-Laat de ribben 5 tot 10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Dat snijden gaat het makkelijkst met de vleeskant naar beneden.

Deel dit recept met je vrienden

Wilt u ook de bieren van Kleine Beer in uw assortiment?

Neem dan contact met ons op!

Contact